Христос воскрес, воскресне й Україна! – Юрій Щербак, Голова Ради Незалежного Медіа Форуму, письменник, посол України в США, Мексиці, Канаді

Христос воскрес, воскресне й Україна!  –   Юрій Щербак,  Голова Ради Незалежного Медіа Форуму, письменник,  посол України в США, Мексиці, Канаді
332278 ПЕРЕГЛЯДІВ

ХРИСТОС ВОСКРЕС – ВОСКРЕСНЕ Й УКРАЇНА!

    20 квітня 2024 року я кілька годин поспіль не відривався від екрана комп’ютера: спостерігав як палата представників Конгресу США приймала законопроект H.R.815 про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Придивлявся до напружених дебатів, слухав аргументи сторін «за» і «проти». Особливо запали в душу слова  конгресмена Майка МакКола про те, що «Історія нас кличе, історія буде нас судити». І його запитання до кожного, хто сидів у залі: «Хто ти? Чемберлен? Чи Черчилль?».

     Вся Україна, затамувавши подих, чекала на результати голосування. Змучені солдати у мокрих окопах, які відповідали одним пострілом на десять російських. Воїни протиповітряної оборони, які через брак амуніції не могли ефективно зупинити навалу ворожих дронів і ракет, які несли смерть  мирному населенню. Матері Харкова і Одеси, які щоночі притуляли до себе дітей, коли чули завивання сирен – бо російські пілоти-вбивці з району Волги безжально розстрілювали зі стратегічних бомбардувальників міста України.

    За даними Twitter екаунта Міністерства оборони Британії тільки у березні 2024 кількість жертв серед мирного населення України зросла на 20% і становила 604 вбитих, серед них 57 дітей.

       В очікуванні американської допомоги під час піврічної затримки Україна втрачала не тільки людей і вигідні позиції на фронті, не тільки зруйновані електростанції, лікарні та дитячі садки. Вона почала втрачати віру в перемогу. Віру в лідерство Америки, віру в солідарність могутнього союзника.

      Тому прийняття закону в ході драматичного голосування 20 квітня було сприйнято в Україні з таким ентузіазмом і з такою вдячністю. Без перебільшення можна сказати, що цей день увійде не тільки в історію США і України, але й Європи і всього світу.

       Бо після тимчасової зупинки знову запрацював двопартійний пульс  Америки, знову відродилася віра в існування непереможного полюсу світла, добра і свободи, яким завжди були Сполучені Штати упродовж ХХ століття. Та Америка, яка перемогла Імперію Зла - комуністично-російського монстра. Америка Гаррі Трумена, Дуайта Айзенхауера, Джона Кеннеді, Роналда Рейгана, Джорджа Буша.

       Після поразки в Холодній війні Росія, незважаючи на допомогу і знаки поваги з боку США, скинувши червону комуністичну маску, показала своє справжнє – чорне, імперсько-шовіністичне обличчя. Країна, владу в якій захопила сатанинська секта Путіна, запозичила гітлерівську ідеологію збройної агресії та сталінські методи репресій і поневолення вільних народів.

       Я добре пам’ятаю ступінь комуністичної індоктринації, але сьогоднішня російська пропаганда, посилена сучасними засобами комунікації перевершила совєтські зразки. Радив би американським друзям уважніше придивитися до кремлівської ідеології, всепроникні щупальця якої дотяглися до Америки, до різних чутливих сфер її вільного суспільства.

       Не забуваймо, що гігантська, щедро фінансована російська машина брехні перш за все побудована  саме на лютій ненависті до Сполучених Штатів і  американських цінностей – свободолюбного, демократичного, ліберального устрою.

        Росія створила разом з Іраном, Китаєм і Північною Кореєю материк Зла. Не вісь, як колись Німеччина, Італія і Японія, а гігантське, об’єднане спільними кордонами геополітичне утворення в Євразії, з величезними ресурсами і тоталітарною ідеологією. Цей материк Зла, до якого можуть примкнути ще ряд країн, становитиме довгострокову загрозу для вільного світу.

        Ось чому таке важливе і перспективне значення мало голосування в Конгресі про допомогу  Україні (Європа), Ізраїлю (Близький Схід) і Тайваню (Азія) – як попередження материку Зла.

         Закон прийнятий напередодні великого світлого свята українського народу – Великодня за візантійським ортодоксальним обрядом. Це добрий знак надії, бо українці кажуть: «Христос воскрес, воскресне Україна!».

  Юрій Щербак,

Голова Ради Незалежного Медіа Форуму, письменник,

колишній посол України в США, Мексиці, Канаді

                

Теги: Юрій Щербак, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media
Мої відео