Світовий Конґрес Українців (СКУ) аплодує лідерам та високим представникам 91-ї країни, які зібрались у Люцерні

Світовий Конґрес Українців (СКУ) аплодує лідерам та високим представникам 91-ї країни, які зібрались у Люцерні
292537 ПЕРЕГЛЯДІВ

Світовий Конґрес Українців (СКУ) аплодує лідерам та високим представникам 91-ї країни, які зібрались у Люцерні (Швейцарія) 15-16 червня 2024 року і взяли участь у Глобальному саміті миру по Україні попри усі російські погрози й спроби зірвати проведення заходу.

Ми також дякуємо цим лідерам за їхню підтримку України, а також їхню принципову позицію щодо необхідності досягнення всестороннього, справедливого і тривалого миру для України. Цей діалог на високому рівні підкреслює відданість міжнародної спільноти відстоюванню міжнародного права та Статуту ООН.

Фінальне спільне комюніке Саміту миру по Україні було підписане вісімдесятьма державами і чотирма європейськими інституціями. Цей документ підтверджує Резолюції Генеральної Асамблеї ООН, ухвалені раніше на підтримку України, а також підкреслює необхідність дотримання міжнародного права, включаючи принципи поваги до територіальної цілісності та суверенітету всіх держав, закріплені в Статуті ООН.

На полях Саміту миру Українське Товариство у Швейцарії, у партнерстві з СКУ, очолило тематичні громадські заходи, що включали у себе дискусії між лідерами громадянського суспільства з усього світу разом з урядовцями Швейцарії та України. Понад 200 громадських організацій та політичних діячів підписали ініційовану СКУ Люцернську Декларацію про всебічний, справедливий і сталий мир для України.

“Ми закликаємо усіх миролюбних людей, які бажають справедливого і тривалого миру для України підписувати Люцернську Декларацію“, – завив Андрей Лужницький, Президент Українського Товариства у Швейцарії і головний організатор громадського сайд-івенту.

Сайд-івент громадянського суспільства в Люцерні завершився масовим мітингом та урочистим концертом просто неба, ініційованим Українським Товариством у Швейцарії для привернення уваги до українців, які зараз перебувають у російському полоні та на тимчасово окупованих територіях.

Президент СКУ Павло Ґрод, що брав участь у конференції та інших заходах на полях Глобального саміту миру по Україні, заявив: “Ми визнаємо неоціненний внесок коаліції сімей зниклих безвісти й полонених українських захисників, чия адвокація лишається маяком надії та справедливості. Їхні зусилля підкреслюють людський вимір ціни конфлікту та нагальну потребу негайно звільнити усіх військовополонених і політичних в’язнів, яких тримають і переслідують у російських в’язницях”.

СКУ лишається відданим підтримці України та її народу у його прагненні миру та боротьбі за перемогу над геноцидною агресією Росії.

Фото: Офіс Президента України

Теги: Independent Media Forum, Незалежний Медіа Форум
Автор: uacenter.media
Мої відео