Історія коміксів як часопис взаємовпливів між Україною та Заходом

Історія коміксів як часопис взаємовпливів між Україною та Заходом
24991 ПЕРЕГЛЯДІВ

На щастя, "залізна завіса" спала разом із початком розвалу радянської машини – і Україну знову огорнули впливи Заходу. Зокрема, пожвавились зацікавлення коміксами. Так першою історією в цьому жанрі появилась у 1990 році – "Шовкова Держава". Надалі спостерігався процес формування жанру – як у вигляді набуття матеріальної бази, так розвитку зацікавлення серед мас. Тому тривалий час траплялись окремі експерименти, але не повноцінні багатосерійні випуски. 

Зрештою "вибух" популярності мальованих історій стався у 2010-х: видавництва наважувались друкувати новий для ринку жанр і знаходили відгук серед аудиторії.  Почали появлятись окремі підприємства, які спеціалізуються на випуску графічних романів, появляються різноманітні фестивалі та події, пов'язані з масовою культурою й коміксами зокрема.

Свого часу ми видали добірку мальованих альбомів Володимира Шагали, які яскраво та наочно розповідають про культуру Галичини. Як влучно висловився відомий письменник Андрій Курков, переглядаючи роботи художника-етнографа, це "перші українські комікси й унікальна візуальна історія краю".

 

Влад ДЯДИН

https://ua-book.house

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media
Мої відео