У Львові вперше в Україні дружині захисника одночасно пересадили підшлункову залозу та нирку

У Львові вперше в Україні дружині захисника одночасно пересадили підшлункову залозу та нирку
203147 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Львові медики провели першу в Україні успішну трансплантацію комплексу підшлункова залоза-нирка. Нові органи отримала дружина захисника

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова

33-річна Олена Ткачук є медсестрою з Рівненщини, її чоловік - військовий, який зараз захищає Україну. Його відпустка збіглася в часі з операцією дружини, тож до лікарні він примчав просто з фронту.

"Жінка з п’яти років хворіла на цукровий діабет. Підшлункова не виробляла інсулін. Після того, як Олена народила дитину, відмовили ще й нирки. На операційному столі жінка провела майже 9 годин. Впродовж 6 годин їй пересаджували підшлункову залозу. Ще понад 2 години - нирку. Органи запрацювали просто на операційному столі", - йдеться у повідомленні.

Зараз у жінки післяопераційний період, вона уже впевнено ходить, сама їсть, пробує навіть робити розминку. Її виписують на 11-й день після втручання - у її 33-й День народження.

Олена Ткачук

"Операції виконали спеціалісти Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Трансплантувати підшлункову, що вважається одним з найскладніших у світі хірургічних втручань, їм допомогли хірурги київської клініки "Феофанія". Разом з тим лікарі одномоментно виконали ще три складні трансплантації: легень, серця та печінки. Це вперше в історії України таку кількість органів пересадили в одній лікарні. Врятовано чотири життя", - розповіли у медоб'єднанні.

Шанс на друге життя Олена та ще троє українців отримали завдяки згоді на донорство рідних померлого від інсульту чоловіка. Йому було 42 роки. Медики Нововолинської лікарні констатували смерть мозку. 

трансплантація

"Легені пересадили чоловікові з Донеччини. Діагноз - кістозна гіпоплазія обох легень. Три роки він жив на кисневій підтримці. Печінку трансплантували 43-річному жителю Закарпаття. Його власний орган вбив цироз. Останні місяці чоловік балансував між життям та смертю. Він пережив сім внутрішніх кровотеч, коли за статистикою вже після третьої людина не виживає. Серце пересадили 48-річному львів’янину. На свій рятівний орган чоловік чекав рік. У нього - кардіоміопатія. Серце не могло перекачувати кров і ризикувало зупиниться щомиті", - додали медики.

Джерело

Теги: Львів,Україна,пересадка,дружині захисника одночасно пересадили підшлункову залозу та нирку,підшлункова залоза, нирка,Донорство,Лікарні ,Медицина ,трансплантація,лікарі,хірургія,хірургічне втручання,хірургічні втручання
Автор: plastic
Мої відео