Чоловік не може ходити після приймання ліків: Які препарати він вживав

Чоловік не може ходити після приймання ліків: Які препарати він вживав
179826 ПЕРЕГЛЯДІВ

Він почав лікування чотири роки тому.

Британець Марк Фріман не може ходити після того, як статини, які він приймав через високий рівень холестерину, спричинили рідкісний стан м'язової слабкості.

47-річний чоловік з Вельсу почав приймати ліки чотири роки тому, і у нього не було жодних проблем, поки він не почав важко вставати з ліжка вранці. Про це пише Wales Online.

 

Він мав лихоманку, м'язові болі та температуру ночами, і протягом дев'яти місяців він втратив здатність ходити. Йому довелося кинути роботу, і тепер він весь час пересувається в інвалідному візку.

Відтоді у нього діагностували некротизувальну міопатію — рідкісне аутоімунне захворювання, що викликає хронічне запалення м'язів і слабкість.


Чоловік пересувається на інвалідному візку

Марк каже, що лікарі сподіваються, що з його симптомами можна впоратися за допомогою плазмаферезу, під час якого рідка частина крові видаляється і замінюється. Але поки що він занадто нездоровий, щоб проходити процедуру.

Він поділився своєю історією, щоб попередити інших про ознаки реакції на ліки, що зазвичай призначаються від холестерину.

Марк сказав: "Я почуваюся нещасним і дуже засмучуюсь через те, що не можу стояти чи ходити. Я борюся з пересуванням в інвалідному візку, працюю в чужому графіку і потребую опікунів, щоб ходити до туалету. Я дуже засмучений своїм життям і тим, що сталося, я втратив роботу та кар'єру — я був харчовим технологом, і мені це подобалося. Я почувався дуже добре, але раптово хвороба м'язів забрала все це у мене, і я втратив усе це, я не знаю, що робити, я застряг. Існує багато інформації, яка передбачає, що статини безпечні, і м'язові болі під час приймання статинів не викликані цими препаратами. Моя історія — повна протилежність, і є доказом того, що це може статися, і коли реакція дійсно відбувається, вона може змінити життя".


Марк Фріман не може ходити через вживання статинів

Марк уперше почав страждати від лихоманки, м'язових болів і температури ночами у квітні 2020 року. Попри те, що він не помічав симптомів протягом дня, він зрозумів, що слабшає, поки не починав ходити або вставати з ліжка.

Його лікар провів декілька аналізів і виявив, що у Марка високий рівень креатинкінази (КК) — ферменту, який вивільняється м'язами до кровотоку в разі пошкодження м'язів.

Нормальний рівень КК для чоловіків становить 40-320 одиниць на літр, але аналізи Марка показали 12000 одиниць на літр.

Його терміново доправили до лікарні, де лікарі сказали припинити приймання статинів та зробили МРТ. Це підтвердило, що він страждає на рідкісне аутоімунне захворювання, яке викликає хронічне запалення м'язів і слабкість.

Біопсія підтвердила наявність в організмі Марка антитіл до HMGCR, що підтвердило його діагноз некротизувальної міопатії.

Потім його перевели до іншої лікарні, де він залишався протягом семи тижнів та отримував імунодепресанти, перш ніж його відправили до відділення м'язової реабілітації в іншій лікарні.

Однак оскільки хвороба все ще прогресувала, Марку сказали, що їм доведеться почекати, доки хвороба не буде взята під контроль. Тепер він очікує другого плазмаферезу в надії, що це допоможе його симптомам.

Джерело

Теги: препарати ,ліки,Чоловік не може ходити після приймання ліків,медицина,лікарі,Україна,приймання ліків,Марк Фріман ,Фріман,лікування,аутоімунне захворювання,захворювання,хронічне запалення м'язів і слабкість,хронічне запалення м'язів ,запалення м'язів ,слабкість,креатинкіназа
Автор: plastic
Мої відео