Військовий медик та лікарка-волонтерка. На Івано-Франківщині визначилися з претендентами на "медичний Оскар"

Військовий медик та лікарка-волонтерка. На Івано-Франківщині визначилися з претендентами на "медичний Оскар"
270634 ПЕРЕГЛЯДІВ

Претендентами на відзнаку "Орден Святого Пантелеймона" від Івано-Франківщини обрали командира евакуаційної групи 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Олександра Соколюка та акушерку міського перинатального центру Івано-Франківська, волонтерку Світлану Вінтонюк. Про це повідомили на Facebook-сторінці обласної профспілки працівників охорони здоров'я.

Кандидатів на вручення ордена Святого Пантелеймона у 2022-2023 роках від Прикарпаття обрали 8 травня під час засідання Регіональної ради Івано-Франківської області з відбору претендентів на цю відзнаку.

"В умовах повномасштабної війни Росії проти України рада відзнаки ухвалила рішення проводити конкурс у двох номінаціях: для військових і для цивільних медиків", — йдеться у дописі.

У номінації для військових медиків рада підтримала кандидатуру директора Яремчанської центральної міської лікарні, учасника АТО/ООС, тепер — командира евакуаційної групи 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Олександра Соколюка.

Фото: Facebook/Профспілка працівників охорони здоров’я Івано-Франківської області

У номінації для цивільних медиків обрали акушерку-гінекологиню міського клінічного перинатального центру Івано-Франківської міськради, волонтерку Світлану Вінтонюк. Вона організовує збір грошей та закуповує необхідні для українських захисників медикаменти й продукти. Зокрема, за її сприяння на передову передали чотири автомобілі й 50 дронів.

Для остаточного рішення щодо присудження ордена кандидатури Олександра Соколюка і Світлани Вінтонюк розглядатимуть на всеукраїнській Поважній раді.

Джерело

Теги: Орден Святого Пантелеймона,Орден ,Україна,Украина,Новости,медицина,Новини,Івано-Франківщина,медик,медики,Військові медики,Військовий медик,лікар,лікарі, лікарка-волонтерка,медичний Оскар,Холодний Яр,Олександр Соколюк
Автор: plastic
Мої відео