У Василькові заступника головного лікаря виправдали від звинувачень у корупції

У Василькові заступника головного лікаря виправдали від звинувачень у корупції
403383 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступника головного лікаря Васильківської центральної районної лікарні виправдали від звинувачень у зловживанні впливом. Про це редакція 368.media дізналася із вироку Васильківського суду Київської області за ч. 2 ст. 369-2 КК.

За версією обвинувачення, лікар запропонував жінці за 700 доларів допомогти отримати ІІ-гу групу інвалідності. Подивившись медичні документи, чоловік нібито обіцяв вирішити питання через голову Васильківської МСЕК, з якою підтримував дружні відносини і дав їй вказівку фіктивно направити пацієнтку на лікування.

У 2019 році жінка принесла 300 доларів, обіцяючи решту потім. У суді вона розповідала, що працівники лікарні порадили їй звернутися до обвинуваченого як людини, котра вирішує ці питання. Почувши від цього чоловіка, що треба заплатити, їй стало прикро, що інваліди мають платити, і вона звернулась у поліцію.

Лікар у судовому засіданні вину не визнав. Громадянка просила у нього поради та він сказав їй, що це питання не до нього, а до лікуючого лікаря. Обвинувачений все ж підтвердив, що узяв гроші за консультацію, хоча нічого не вимагав і пізніше їх повернув. Пояснив, що про групу інвалідності він нічого не вирішує і з членами МСЕК він про це також не спілкувався.

Заявниця розповіла суду, що, даючи лікареві гроші, поцікавилась, скільки ще винна, а він відповів: «Як захочете». Також вона підтвердила, що лікар потім гроші повернув. У підсумку лікаря виправдали за відсутністю допустимих доказів.

Негласні слідчі розшукові дії проводили неуповноважені особи. Раніше слідчий суддя дозволив проведення НСРД слідчому  або оперативним працівникам за його дорученням. У  матеріалах відсутнє доручення слідчого оперативним підрозділам. Відтак протоколи -аудіо, -відео контролю особи і зняття інформації з мобільного терміналу були визнані недопустимими доказами і не враховувалися судом.

Оцінюючи показання свідків, які є медичними працівниками, суд вирішив, вони не доводять факту впливу обвинуваченого на прийняття рішення МСЕК щодо встановлення групи інвалідності і не підтверджують обіцянки здійснити такий вплив.

Теги: лікар,лікарі,медицина,лікарня,Васильківська центральна районна лікарня,лікарні,Україна,Васильківська МСЕК,МСЕК,НСРД,звинувачення у корупції,звинувачення ,корупція
Автор: plastic
Мої відео